Loopshore Oy auttaa ymmärtämään sisätilojen olosuhteita laajan datan avulla. Oli sitten kyseessä juuri valmistunut kerrostalo jonka ilmanvaihdon säätöalgoritmi kaipaa vielä lisätietoja tai vanha rakennus, jossa on tarve seurata esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelun vaikutusta itse rakennukseen. Akateemiselle tutkimukselle Loopshore tarjoaa luotettavaa raakadataa. Myös perinteinen sisäilmatutkimus hyötyy realiaikaisesta, 24/7 datasta kun illmanlaatumittari voidaan viedä esimerkiksi kohteisiin joista sisäilmaoireita on esiintynyt. Jatkuva olosuhdeseuranta antaa tietoa raportoinnin tueksi ja pistemittausten validointiin. Vai onko sinulla kenties aivan uusi tuote, jonka osaksi kaipaat tietoa myös ihmisiä ympäröivistä sisätilojen olosuhteista?

Loop One laitteen mittaus on kattava ja laite aikaa kestävä

Loop One -ilmanlaatumittari seuraa huoneilman lämpötilaa, suhteellista ilmankosteutta, hiilidioksidin määrää, kaasumaisia VOC-yhdisteitä, pienhiukkasia, melua, valoa ja ilmanpainetta. Myös laitteen liike (shocks) esitetään palvelussa. Raja-arvot ovat säädettävissä ja hälytykset saa halutessaan sähköpostiin. Loop One laite on langaton ja toimii matkapuhelinverkossa varsin luotettavasti kaikenlaisissa tiloissa ja maantieteellisisissä sijainneissa. Sen käyttöönotto ja käyttö on helppoa ja nopeaa. Vuokramallilla toimittaessa itse laitteiden käyttöikä on pitkä ja laitteita voidaan etäpäivittää.

Laaja data mahdollistaa monenlaisen käytön

Pieni Loop One -laite ja sen keräämästä datasta esimerkkitaulukko.

Loop One -sensorin tuottama data esitetään reaaliajassa selkeässä näkymässä. Laitteen kerätessä kattavaa tietoa useista ilmanlaadun muuttujista 24/7, on syntyvä datajoukko varsin laaja. Loop One -palvelun visuaalinen käyttöliittymä antaa hyvät perustiedot käyttäjälleen vaikka hän ei olisikaan ilmanlaadun asiantuntija. Mikäli esimerkiksi kiinteistön tilaa on tarpeen tutkia tarkemmin, voidaan käsitellä myös laitteen tuottamaa raakadataa.

Laaja data mahdollistaa eri muuttujien vertailun ja antaa pohjatietoa esimerkiksi kuntotutkimuksia tekeville yritykselle sekä isännöitsijoille huoneistoista joista valituksia ilmanlaadusta tulee.

Loopshoren olosuhdedataa on käytetty mm. työpaikan olosuhderaportointiin, validoimaan pistemäisten sisäilmatutkimusten otto-olosuhteita, hajuhaittakohteen VOC-seurantaan sekä olosuhteiden pitkäaikaisseurantaan ja tekoälytutkimukseen.

Loopshoren palvelun keräämällä datalla ohjataan myös muita järjestelmiä kuten rakennuksen ilmanvaihtoa tai älykkäitä ilmanpuhdistimia sekä tuotetaan tietoa kiinteistönhallintajärjestelmiin API:n kautta. REST-API toteutus kuuluu aina oletuksena mukaan palveluun.

IoT-osaamista ja dataa yrityksesi käyttöön?

Loopshoren Janne esittelee Loop one -tuotteita

Loopshore Oy syntyi vuonna 2018 tarpeesta tehdä ilmanlaadusta havainnollista ja ymmärrettävää. Taustalla on yli 20:n vuoden kokemus ohjelmistojen ja elektronisten tuotteiden tutkimus- ja kehitystyöstä. Loopshore on osa TITAN-verkostoa vuonna 2024. Yritys etsii itselleen ennen kaikkea kumppaneita, jotka voivat hyödyntää laajaa dataa omassa liiketoiminnassaan.

Tutustu Loop One -mittaimeen ja loopshorelaisiin tarkemmin Loopshoren verkkosivuilta: https://loopshore.com