kuva Valerie Åberg

Rakennusteollisuus RT:n rakentamisen kehittämisen johtaja Antti Aaltonen korosti 12.6.2024 Myllypuro Showroomin avajaisissa yhteistyön merkitystä alan tulevaisuuden kehityksessä, painottaen yhteistyöalustojen ja -verkostojen keskeistä roolia.

Myllypuro Showroomin avajaisissa 12. kesäkuuta 2024, TITAN-hankkeen järjestämässä tilaisuudessa, Rakennusteollisuus RT:n rakentamisen kehittämisen johtaja Antti Aaltonen toi esiin rakennusalan keskeisiä muutoshaasteita ja korosti yhteistyön merkitystä toimialan kehityksessä. Aaltonen esitteli useita kriittisiä teemoja, jotka vaikuttavat alan tulevaisuuteen, ja joissa yhteistyö eri toimijoiden välillä nousee keskeiseen rooliin.

Aaltonen nosti esille alan globaalit haasteet, kuten osaavan työvoiman puutteen, tuottavuuden heikon kehityksen, vastuullisuuden ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämisessä sekä uusien teknologioiden käyttöönoton tarpeen. Nämä tekijät edellyttävät toimialalta merkittäviä muutoksia, joissa yhteistyön vahvistaminen eri sidosryhmien välillä on avainasemassa.

Antti Aaltonen korosti, ettei aina tarvitse keksiä pyörää uudelleen, vaan usein on tärkeämpää hyödyntää olemassa olevia ratkaisuja ja innovaatioita. Hän painotti, että tutkimus- ja kehitystoiminnan tulee olla tiiviissä yhteistyössä julkisen ja yksityisen sektorin välillä, ja että pitkäjänteiset panostukset yhteisiin tutkimusaiheisiin ovat ratkaisevia alan kehityksen kannalta. Yhteistyöalustat, kuten TITAN-hanke, tarjoavat konkreettisia mahdollisuuksia siilojen rikkomiseen ja uusien ratkaisujen löytämiseen.

Aaltosen puheenvuoro kiteytti, että alan tulevaisuus edellyttää rohkeutta kokeilla uusia ratkaisuja, avoimuutta muutoksille ja ennen kaikkea yhteistyötä eri osapuolten kesken.

Tämä tilaisuus Myllypuro Showroomin avajaisissa toimi merkittävänä keskustelufoorumina, jossa alan ammattilaiset pääsivät jakamaan näkemyksiään ja edistämään yhdessä tulevaisuuden ratkaisuja. Aaltonen päätti esityksensä kannustamalla kaikkia alan toimijoita jatkamaan avoimen yhteistyön ja uusien innovaatioiden kehittämistä.

Tutustu Antti Aaltosen koko esitykseen.

Lisätiedot: antti.aaltonen@rt.fi